Επικαιρότητα

Φωτιά τώρα: Πώς εξελίσσονται τα μέτωπα σε Πάρνηθα, Έβρο, Ροδόπη και Βοιωτία

Φωτιά Έβρος

Αντιμέτωπες με τις αναζωπυρώσεις σε διάφορες φωτιές σχεδόν σε όλη χώρα βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις για ακόμη μία δύσκολη μέρα.

Φωτιά Πάρνηθα

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν αυτή την ώρα οι Πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάρνηθα, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως νοτιοδυτικά, στο ρέμα της Γιαννούλας και στο Φρούριο της Φυλής.

Απώτερος σκοπός των δυνάμεων της πυροσβεστικής είναι να μειωθεί το θερμικό φορτίο των μετώπων πριν πέσει η νύχτα, όπου τότε σταματούν και οι εναέριες ρίψεις νερού.

Φωτιά Έβρος και Ροδόπη

Σε Έβρο και Ροδόπη, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι περισσότερες αναζωπυρώσεις σημειώνονται στη Δαδιά, στην Αισύνη και στο Σουφλί αντιμετωπίζονται ακόμη κι αυτή την στιγμή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά καταλαμβάνει ένα χώρο 130.000 στρεμμάτων στη Δαδιά, αλλά αυτή τη στιγμή είναι αδύνατον να υπάρξει μια ακριβής καταγραφή της ζημιάς.

Φωτιά Βοιωτία

Όσον αφορά τη Βοιωτία, υπάρχουν αναζωπυρώσεις στην Υλίκη, στην περιοχή της Ζάλτσας, αλλά και στο Στείρι στο Δίστομο Βοιωτίας και στο Κυριάκι.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν τα «καντηλάκια» στις πλαγιές του Ελικώνα.

Οι Πυροσβέστες προσπαθούν να αναχαιτίσουν την φωτιά, ώστε αυτή να μην περάσει την κορυφογραμμή και κατευθυνθεί στην άλλη πλευρά του Ελικώνα, όπου υπάρχει ελατόδασος στα όρια του Δήμου Λεβαδεών.

Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα.


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το fotiatora.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτιά στην Ροδόπη: Εκκενώνονται ξανά τα Κασσιτέρα

newsroom

Φωτιά στην Ροδόπη: Εκκενώνονται τα Κασσιτέρα

newsroom

Φωτιά στον Έβρο: Εκκενώνονται ακόμα 2 οικισμοί

newsroom