Δασική φωτιά

Φωτιά στον Έβρο: Καίγεται για 15η μέρα – Σε Δαδιά, Κοτρωνιά και Σουφλί τα πύρινα μέτωπα

Φωτιά Έβρος
Φωτογραφία: tovima.gr

Δύο ολόκληρες εβδομάδες έχουν περάσει και ακόμα η φωτιά στον Έβρο συνεχίζει το καταστροφικό της έργο έχοντας κάψει 1 εκατ. στρέμματα μέχρι στιγμής.

Αυτή την ώρα δίνεται μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις σε δυο πύρινα μέτωπα, το ένα στην περιοχή της Δαδιάς και το άλλο βόρεια του Σουφλίου πάνω από την έξοδο προς Διδυμότειχο κοντά στο 1 χιλιόμετρο από τον κάθετο άξονα Αρδανόυ – Ορμενίου.

Η φωτιά έχει κατεύθυνση προς το χωριό Μάνδρα αν και λόγω των βορειοανατολικών ανέμων που φυσούν δεν έχει γρήγορη εξάπλωση.

Στην περιοχή υπάρχουν όμως αγροικίες και εξοχικά που κινδυνεύουν.

Το χωριό της Δαδιάς δεν κινδυνεύει σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να κάνουν ρίψεις τα εναέρια μέσα, ενώ τα ελικόπτερα που εφοδιάζονται άμεσα από μικρά φράγματα και λίμνες της περιοχής ενεργούν άμεσα.

Οι ρίψεις νερού συνεχίζονται και σε αρκετά σημεία από τα οποία έχει περάσει ήδη η πύρινη λαίλαπα για την αποτροπή του κινδύνου αναζωπυρώσεων.

Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί -κόντρα- στο πύρινο μέτωπο, ενώ στον Νομό, σύμφωνα με τη γ.γ. Πολιτικής Προστασίας υπάρχει και σήμερα πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας 4.

Και στα δύο ενεργά μέτωπα επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα, 16 πεζοπόρα τμήματα, με τη συνδρομή από αέρος οκτώ αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων.

Τα αποκαΐδια της φωτιάς στον Έβρο έφτασαν μέχρι την Λήμνο

Τα αποκαΐδια από τη μεγάλη φωτιά στον Έβρο έφτασαν μέχρι την Λήμνο. Όσοι πήγαν να κολυμπήσουν στην παραλία δίπλα στον Κοκκινόβραχο, είδαν ένα «μαύρο στρώμα» να έχει καλύψει την αμμουδιά.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες της ιστοσελίδας, limnosreport.gr, αποκαΐδια από φλοιό καμένου πεύκου είχαν γεμίσει την παραλία.

Οι μεγάλες μαύρες «κηλίδες» αρχικά ξάφνιασαν τους λουόμενους όμως, γρήγορα κατάλαβαν ότι πρόκειται για στάχτες και αποκαΐδια που ταξίδεψαν πολλά μίλια από τον Έβρο.


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το fotiatora.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά στην Έξω Χώρα

newsroom

Φωτιά τώρα στο Κιλκίς στην περιοχή Καβαλλάρης

newsroom

Φωτιά στη Σαμοθράκη: Σε ύφεση το μέτωπο – Βοήθησε η βροχή

newsroom